Bizi takip edin

Manşet

TBMM Başkanı bugün belli olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bugün 28’inci dönem için yeni başkanını bugün seçecek. Başkanlık için 7 aday çıkarken meclis çoğunluğuna sahip AK Parti ve MHP’nin adayı Numan Kurtulmuş oldu.

Milletvekillerinin yemini ile başlayan 28’inci dönemde şimdi sırada Meclis Başkanı’nın belirlenmesi olacak. Başvurunun son gününde adaylar netleşti.

AK Parti ve MHP, Numan Kurtulmuş’u aday gösterirken, CHP Tekin Bingöl’ü, İYİ Parti Cihan Paçacı’yı, YSP Tülay Hatimoğulları Oruç’u, TİP Şerafettin Can Atalay’ı, DEVA Partisi Mustafa Yeneroğlu’nu, Gelecek Partisi Serap Yazıcı Özbudun’u aday olarak belirledi.

Meclis Genel Kurulu, yeni başkanı belirlemek için saat 14.00’te toplanacak. Oylama gizli yapılacak.

Kaç oy alması gerekiyor?

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada 400 oy, üçüncü oylamada ise 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

Okumaya devam et
Yorum yazın

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X